Град в България се превръща в инкубатор на Омикрон. Новият суперзаразен

...
Град в България се превръща в инкубатор на Омикрон. Новият суперзаразен
Коментари Харесай

Местен лекар в България: Половината град е с Омикрон

Град в България се трансформира в развъдник на Омикрон. 

Новият суперзаразен вид на ковид „ Омикрон “ е повалил на легло с температура, болки в гърлото, кашлица и хрема половин Банско, сигнализира локален доктор от здравната работа в Благоевград пред Lupa.bg.

Само за първите 3 дни от новата година стотици са били инфектирани съгласно него, а болестта няма по какъв начин да се ограничи отвън рамките на зимния курорт, в случай че неотложно не се вкара цялостна карантина и всеобщо тестване. „ Всеки пети е с нараснала температура “, споделя докторът и добавя, че проби не се взимат, нито с антигенни, нито с писиар проби.

Официално заболеваемостта в региона е към 300 на 100 000 души, само че това са данни отпреди всеобщите събирания за посрещането на 2022-а и преди да се отчетат новозаразените в препълнените хотели.

Маските и дезинфекцията, оплаква се медикът, са ограничения, оставени още на входа на ски столицата, а на Бъндеришка поляна Омикрон се популяризира със скоростта на най-заразния вирус – морбили.

Огнищата съгласно него са десетки, а нулевият пациент сигурно е някой от многочислените чужденци, най-вече британци и най-вече имунизирани, само че пренасящи без ограничавания болестта.

Че се е надигнало същинско цунами от Омикрон в Банско излиза наяве и от неналичието на проби както в локалните аптеки, по този начин и в близките градове – обстановката, в която изпаднаха доста западняци преди 2-3 седмици.

Десетки фамилии са прекратили предварително ваканцията си още с настъпването на новата година поради изявена симптоматика и неспособност да се вземат проби за доказването или отхвърлянето на коронавирус.

Припомняме, че при започване на пандемията през 2020 година точно Банско бе сложено под цялостна карантина, като беше неразрешено влизането и излизането от града със заповед на тогавашния здравен министър, с цел да не се допусне всеобщо, дифузно разпространяване на болестта в други елементи на страната.

Читатели на Lupa.bg също оповестяват за техни близки, инфектирани едновременно в планинския курорт, само че от разнообразни източници, което добавя картината на всеобща болест в разгара на сезона.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР